Valloittava salaisuus 18

keskiviikko 18. toukokuuta 2011


On korkea aika jatkaa Valloittavaa salaisuutta -  mitä tuo kirja tahtoo sanoa meille ihanaisille tänään? Mennäänpä sivulle 73

"Tapa, jolla näet itsesi nyt, aikuisena naisena, muovautui varhain lapsuudessasi, vuosina, jolloin olit pieni tyttö. Opimme, mitä tarkoitti olla nainen - ja sen olimmeko naisellisia jo hyvin pienenä. Naiset oppivat äideiltään, mitä on olla nainen, ja isiltään naisen arvon - sen arvon, joka heillä on naisina. Jos nainen on sinut oman naiseutensa, kauneutensa ja vahvuutensa kanssa, on todennäköistä, että hänen tyttärensäkin pystyy siihen"

Vau, mitä viisautta. Luulen, että se on juuri noin :)

"Saamme äidiltämme monenlaisia asioita, mutta etenkin armollisuutta ja lempeyttä. Kun pojat ovat pieniä ja loukkaavat itsensä, heidän isällään on tapana sanoa "Siisti haava". Äidit taas pitävät heitä sylissään ja hoitavat heidän ruhjeitaan. Äitimme näyttävät meille Jumalan armolliset kasvot. Kun loukkaamme itsemme, äiti suukottaa meitä ja saa olomme tuntumaan paremmalta.

Isät taas, pienet tytöt tarvitsevat isiensä hellää vahvuutta. Heidän on saatava tietää, että isä on vahva ja puolustaa heitä; heidän on saatava tietää, että isä on heitä varten.

Isän suhtautumisella tyttäreensä on valtava vaikutus tytön sieluun - hyvässä ja pahassa. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset, joilla on ollut läheinen suhde isäänsä, jotka ovat saaneet lapsena osakseen huolenpitoa, rohkaisua ja hyväksyntää, eivät kärsi syömishäiriöistä ja masennuksesta yhtä paljon kuin muut. Heille on kehittynyt vahva identiteetti ja positiivinen omanarvontunto.

Mutta Aadam lankesi kuten Eevakin, ja useimpien isät ja äidit jatkoivat samaa surullista tarinaa. He eivät tarjonneet meille niitä asioita, joita sydämemme olisivat tarvinneet, jotta meistä olisi voinut tulla ihania, haavoittuvaisia, vahvoja ja seikkailunhaluisia naisia. Ei, useimmilla meistä on tarinoissamme aivan eri teema."

Hmmm, osaanko minä olla tyttärelleni hyvä esimerkki? Meille on annettu tärkeä ja vaativakin tehtävä, mutta onneksi voimme luottaa siihen, että virheinemme päivinemme olemme parhaita vanhempia omille lapsillemme. Ja viisautta voi aina pyytää tuolta ylhäältä, Häneltä, joka tuntee meidät paremmin kuin kukaan toinen.


Onnellista viikkoa teille kaikille rakkaat ystävät!


4 kommenttia:

 1. Kylläpäs olikin hyvää ja mielenkiintoista tekstiä.
  Ihanaa loppu viikkoa sinullekin!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Ihanaa tekstiä!

  Onnellista viikkoa sinullekkin ystäväni.♥

  VastaaPoista
 3. Voih, miten kaunista tekstiä! Ja tässä tulee kaikille sekin opetus samalla, että lapsii tarvitsee sekä äidin että isän... Niin surullista, mihin suuntaan tämä nykymaailma meitä vie :(

  Ja kumpa vain onnistuisin äitinä ja voisin antaa tyttärelleni hyvät eväät naiseuteen... Usein, liian usein, me naiset olemme tyytymättömiä omaan kehoomme ja välitämme näin viestiä tyttärelle, että itsestä ei saa pitää. Itse isän tyttönä voin sanoa, että kyllä se vain suhde isäänkin on todella tärkeä. Isä nimenomaan vahvistaa ja puolustaa. Niin loistavasti kirjoitettu!

  Kaunista loppuviikkoa ystäväiseni!

  Siu!

  VastaaPoista
 4. Päivi: Kiitos kommentistasi! Ne ovat aina yhtä ilahduttavia ja kannustavat jatkamaan :)

  Irmastiina: Kiitos myös sinulle ja siunattua viikkoa!

  Maria: Olet aarre ja aivan ihana äiti lapsillesi! Sehän aivan paistaa läpi kun lukee kuvauksiasi lapsistasi. Siunaukset sinulle <3

  VastaaPoista