Unelmat muuttuvat näkyviksi

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018
Asiat etenevät. Kaikki tarvittava on tehty ja enää on ainoastaan viisumista kiinni toteutuuko syyrialaisen ystäväni Mahan matka Turkkiin tapaamaan lapsiaan.

Viisumia varten meidän tarvitsi ensin tehdä hakemus netissä, johon tuli liitteeksi biometrinen passikuva, todistus matkalipusta, hotellivaraus, matkavakuutus, todistus tuloista työnantajalta, ja tiliote josta näkee, että hänellä on rahaa 45 € / perilläolo päivä. Lisäksi täytimme kyselykaavakkeen.

 Tämän jälkeen varasimme ajan haastattelua varten Kaivopuistossa sijaitsevaan Turkin konsulaattiin. Haastattelu sinänsä oli hyvin lyhyt, ainoastaan tyyliin "Saisimmeko dokumentit, kiitos!". Kysyessäni että tässäkö kaikki, virkailija kysyi puolestaan, että no, miksi hän haluaa matkustaa Turkkiin? Siinä vaiheessa annoin Uusimaa-artikkelin, jossa juttua Mahan tarinasta  -  Mahan katsellessa vieressä silmät pyöreinä, sillä hänellä ei tainnut olla hajuakaan mitä oli menossa.. 

Taisi tulla uskon puute minullekin siinä vaiheessa kun virkailija sanoi, että Maha on syyrialainen ja hänellä kestää vähintään 2 kuukautta saada  viisumi JOS saa lainkaan. Matkaliput on kuitenkin ostettu 3.7 ja siihenhän on aikaa 2 kk ja 2 viikkoa...


Siis me lähdemme Turkkiin heinäkuun alussa: Maha, minä ja mieheni! Lennämme Istanbuliin, josta jatkamme matkaa bussilla Bursaan, jonka esikaupunkialueelta olemme varanneet hotellihuoneet. Tämä hotelli sijaitsee lähellä missä Mahan lapset asuvat. 

Ajatelkaa, JOS äiti näkee kuolleeksi luulemansa lapsensa seitsemän vuoden jälkeen, on kaikki ponnistelu vaivan arvoista! Laitapa itsesi vastaavaan tilanteeseen...

Ja jos tämä matka toteutuu, kiitos ja kunnia kuuluu Jumalalle, ei minulle, ja kuuluu joka tapauksessa, kävi sitten miten tahansa :)


6 kommenttia:

 1. Voi että olen sinusta ylpeä!jaettu ilo on moninkertainen ilo. Muistanpa tuota teidän projektianne esirukouksin.

  VastaaPoista
 2. Olet aivan uskomaton ystävä Mahalle. Hän on taatusti onnellinen, kun on saanut tutustua sinuun 😊😊Onnea matkaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanneli! Maha on onnellinen minusta ja minä hänestä ihan yhtä paljon :) Niin se vaan on että antaessaan saa. Ystävyydet ovat rikkautta.

   Poista