Matkalle Bulgariaan

perjantai 19. toukokuuta 2017

Huomenna alkaa viikon reissu Bulgariaan. Tuskin tätä matkaa olisi tullut varattua ilman tyttären opiskelua Varnan yliopistossa. Olen ollut  aika kaameassa flunssassa koko viikon ja koittanut hoitaa itseäni kuntoon. Matkan tekee erityisen mielenkiintoiseksi lento yötä vasten turkkilaisella Turkish Airlinesilla. Vaihto Varnan koneeseen tapahtuu Istanbulissa keskiyön aikaan. Eipä ole tullut aiemmin koettua :)

Tyttären mukaan hintataso Bulgariassa on alhainen. Varnassa meitä odottaa Hotel Boutique Splendid, jossa ensi alkuun olemme 3 yötä hintaan 136 €. Hotelli järjesti taksin meitä vastaan lentokentälle 15 € hintaan, mikä helpottaa tietysti yöllistä saapumista. Seuraavaksi aiomme siirtyä Kultarannikolle tyttöjen kanssa ja loppuloma on vielä avoin. Säässä on  luvassa samaa kuin täällä Suomessa, n. 20 kieppeillä mennään. Aurinkoa ja saattaa vähän sadellakin.

Ehkä vierailemme vuoren rinteeseen rakennetussa vanhassa Veliko Tarnovo kaupungissa, joka sijaitsee muutaman sadan kilometrin päässä Varnasta.Oletteko te käyneet Bulgariassa?
2 kommenttia:

 1. Olen ollut Bulgariassa muutaman kerran. Varma itsessään on mielestäni ihan mukava kaupunki. Kultahietikosta en pidä, mutta lähellä oleva Sveti Konstantin taas on ihanan rauhallinen lomakohde.

  Bulgariassa on vielä suhteellisen edullista ja Varnassa voi tehdä hyviä vaateostoksia. Ruoka on hyvää ja kannattaa ennakkoluulottomasti syödä paikallisia herkkuja.

  Taskuvarkaita Varnassa on jonkin verran, joten laukusta yms. kannattaa pitää huolta.

  Mukavaa lomaa :)
  -Maisa-

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Palasimme juuri tänään. Samaa mieltä, Varna oli ihan ok, Dobrich hieman vaatimattomampi. Kultarannikko ns turistikohde, jonka jättihotelli ei ollut minun makuuni. Kaikkein hienoin paikka oli vuoristossa sijaitseva Veliko Tarnovo - ihastuttava kaupunki! Harmi kun silloin sateli. Ilmat oli muutoinkin aika viileät. Kaikki oli edullista ja ruoka hyvää. Vaikutti aika turvalliselta maalta, mutta paikkojen rähjäisyys pisti silmään - ei ilmeisesti varaa korjata ja kunnostaa jos jokin menee rikki...

  VastaaPoista