Puoluekokous ensikertalaisen silmin

perjantai 6. syyskuuta 2013Puoluekokous. 

Mitä sanasta tulee mieleen? Minulle ainakin täysin harmaa alue.   
Viime viikonloppuun asti.

Osallistuin Kristillisdemokraattien puoluekokoukseen Hämeenlinnan Aulangolla.  


 

Ensikertalaisena ihmettelin, mitä nämä numerolaput oikein tarkoittavat :)Enpä olisi arvannut, että puoluekokous voi olla mielenkiintoinen ja jopa inspiroiva. Jouduin mukaan ihan uuteen maailmaan, jossa olin äänivaltainen eli virallinen edustaja. Se teki asemani vieläkin mielenkiintoisemmaksi. Eli pääsin päättämään puolueen puheenjohtajistosta sekä vaikuttamaan puolueen linjapaperin lopulliseen muotoon. Linjapaperi on tärkeä, sillä pitäähän puolueen jäsenillä olla mielipide ja mieluiten vielä samansuuntainen.


Linjapaperin moninaisia kohtia äänestettiin joko nostamalla vihreä JAA – paperi tai punainen EI-paperi riippuen mitä mieltä oli kulloisestakin esille tulleesta kohdasta.

Demokratiaa ihan käytännön tasolla. 

Lisäksi tehtiin julkilausumia, hyväksyttiin jäsenyhdistysten aloitteita, valittiin puoluevaltuusto ja puoluevaltuustolle puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Puoluevaltuusto on ylin päätöselin puoluekokousten välillä.Puoluekokouksessa esitettiin poliittinen tilannekatsaus. Sekä kertomus puolueen toiminnasta edellisen puoluekokouksen jälkeen.Kaikista vaikuttavin oli hetki, jolloin sisäministeri Päivi Räsänen astui saliin (suoraan Syyrian tilanteen vuoksi pidetystä presidentin järjestämästä kokouksesta) salamavalojen räiskeessä ja piti puheensa. 


 Olen Päivi Räsäsen kannattaja ja hänellä on minun täysi tukeni. Asia, joka todettiin Suomen suurimmassa päivälehdessäkin 1.9.2013:

Illalla saimme kokea näyttävän ja dramaattisen shown, kun näyttelijä-laulaja Päivi Mäkinen ja pianisti Tapani Puranen veivät meitä Euroopan ympäri 45 minuutissa. Kuulimme ihastuttavia ikivihreitä kappaleita Edith Piafista Dirlandaahan...
 Olen saanut kunnian tutustua Päiviin ihan henkilökohtaisesti, asia, josta olen hyvin ylpeä...

Seuraavana päivänä tervehdin europarlamentaarikko Sari Essayahia, jonka luokse EU-parlamenttiin Brysseliin olen menossa vierailemaan marraskuussa. Sari on hirmu miellyttävä ja viisas ihminen, oikea paikallaan.Tutustuin myös Päivi Räsäsen tyttäreen Esteriin, joka on istunut kunnanvaltuustossa 18 vuoden ikäisestä, hienoa!  Ja sympaattiseen Niklas Anderssoniin, joka on sisäministeri Päivi Räsäsen erityisavustaja. Hän oli myös ehdolla varapuheenjohtajaksi. Ostin Niklaksen kirjan, jota nyt innolla lueskelen.Lopulta koittivat äänestykset, joissa Päivi Räsänen valittiin jatkamaan KD:n puheenjohtajuutta seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.Varapuheenjohtajiksi tulivat valituiksi vas. Laura Peuhkuri, Teuvo V. Riikonen ja Sauli Ahvenjärvi

Päällimmäisenä minulle jäi erittäin positiivinen mieli tapahtumasta. Koin että tässä puolueessa on lämmin hyvä tunnelma, jossa pieni, tavallinen ihminen tulee huomioiduksi.  Lisäksi arvot kolahtavat nappiin omien arvojeni kanssa: minulle on tärkeintä perhe ja ne, joilla menee heikosti.

 
Kylläpä postaukseni hypähtelevät laidasta laitaan - toivottavasti ette rasiinnu. 

Ajattelin seuraavaksi kirjoittaa

sukkahousuista :)

Viikonloppuja!


 

8 kommenttia:

 1. Jos perhe on tärkeä, niin silloin kyllä kannattaa hyvinvointivaltiota. Sen kristillisempää instituutiota ei ole olemassa, hyväntekeväisyydellä ei sosiaalipuolipuolen tarpeita täytetä. Porvaripuolueiden, joihin KD:kin kuuluu (nimestään huolimatta kaukana sakasalaisista kristillisdemokraateista), agendalla hyvinvointivaltio ei ole oikein koskaan ollut.
  KD:n ulostulot eivät ole kovin rakentavia - se, että vakaumuksellisestä syystä tullaan julkisuuteen kun vastustetaan jotakin, ei ole oikein toimi. Oikeasti rakentavat ehdotukset ja vähän vähemmän mustavalkoinen maailma voisi olla parempi.
  Tämän näin politiikantutkijana uskallan sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatat olla ihan oikeassa, ulostulot voisivat olla rakentavampia. Nyt meidät tunnetaan vain homoista ja aborteista, mikä johtaa mielikuvat ihan toisaalle pois itse pääasioista. Itsekin olen oppinut vasta nyt tuntemaan puolueen hienot ja hyvät linjaukset.

   Poista
 2. Kiitollisuudella huomaan: Suomessa demokratia pyyhkii hyvin.
  Tuhat kiitosta reportaasista. Mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kun luit ja kommentoit :)

   Poista
 3. Anonyymit kommentoivat? Onko kommenteissa jotain, miksi ei tulla nimellä esiin, en ymmärrä varmaan??
  Onneksi on KD! Ainoa puolue, josta on kuulunut elämää sortavissa asioissa selkeä-ääninen kannanotto. Se auttaa minua jaksamaan tässä pahaan pyrkivässä maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Kirsti kun otit kantaa ja rohkeasti omalla nimellä :) Pahuutta vastaan on meidän kaikkien hyvä taistella puolueista riippumatta.

   Poista
 4. Olen niiin ylpeä serkustani! Sain muuten olla talvella Sauli Ahvenjärven konsertissa täällä Keuruulla. Ihan huippu laulaja hänkin. Päivin tapaamista ja konserttia odotellen Kirsi-Koo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi - serkku, olen niin hämmästynyt kun aina löytyy uusia yhteyksiä meidän välille, ensin Päivi ja sitten vielä Sauli..Mitä tästä vielä seuraakaan?

   Poista