Valloittava salaisuus 25

torstai 3. toukokuuta 2012

 
Päätä särkee ja on tooosi väsynyt ja kurja olo...
Siispä haluan kirjani pariin, lukemaan miten salaisuus valloittaa meidät tänään. Ei ole lainkaan valloittava olo, sen sijaan odotan vain huomista jolloin kenties päivä on toisenlainen..

"Kauneuden vaaliminen"

Jokaisessa naisessa on valloittavaa kauneutta. Jokaisessa naisessa.
Mutta useimpien kauneus on haudattua, haavoitettua ja vangittua.Vie aikaa ennen kuin se voi tulla esiin täyteydessään. Sitä täytyy vaalia ja eheyttää, se täytyy vapauttaa.

Miten kauneutta vaalitaan? Miten meistä tule yhä kauniimpia? Siten että hoidamme sydäntämme erityisen huolellisesti, niin kuin ylipuutarhuri hoitaa työnsä jälkeä.

Veljeni kiusasivat minua,
panivat vartioimaan viinitarhojaan.
Omaa tarhaani en ehtinyt hoitaa.
(Laul. 1:6)

Kyllä, elämä on naisen sydämelle rankkaa. Se on ollut rankkaa sinun sydämellesi. Kauneuttamme vastaan kohdistuva hyökkäys on todellinen.  Mutta Jeesus rohkaisee meitä nyt välittämään itsestämme, varjelemaan sydäntämme (Sanal. 4:23). Maailma tarvitsee kauneuttasi. Siksi olet täällä. Sydämesi ja kauneutesi ovat kallisarvoisia ja huolenpiden arvoisia. Ja se vie aikaa. Sen tietävät kaikki puutarhurit.

Meidän on ruokittava sydäntämme kauneudella pitääksemme siitä huolta. Tarvitsemme yksinäisyydessä ja hiljaisuudessa vietettyä aikaa. Tarvitsemme virkistäytymistä naurua je lepoa. Meidän on kuunneltava Jumalan ääntä sydämissämme, kun hän kertoo meille, mitä tarvitsemme. Toisinaan se on vaahtokylpy. Toisinaan se on juoksulenkki tai elokuva tai päiväunet." s. 157

Minusta tuntuu, että minua kutsuttiin kirjoittamaan juuri tämä kohta, sillä tunnen jo huomattavaa virkeyttä sisimmässäni ja todellakaan - en ollut yhtään suunnitellut kirjoittavani juuri tätä kohtaa.

Luulen, että minä tarvitsen lisää näitä rakentavia, lohduttavia, virkistäviä sanoja ja jatkanpa itsekseni hieman pidemmälle kirjan lukemista

 - aika coolia!4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tarvitsemme yksinäisiä ja hiljaisia hetkiä, niitä pitää vaalia. Mikään ei ole niin mahtavaa tämän kaiken arjen hulinan keskellä, kuin hiljentyä hetkeksi ja antaa ajatusten kulkea omia polkujaan, tyyli olkoon vapaa.

  Nautinnollisia hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jos milloin olisin kaivannut yksinoloa,, mutta aina se ei ole mahdollista. Nyt tuntuu hyvältä kun perhe on nukkumassa ja minulla oma hetki. Kiva muuten kun kommentoit, kiitos!

   Poista
 2. Onko jo hieman kulunutta sanoa, että hiljaisuudessa kuulee oman pienen sisäisen äänensä, joka kertoo mitä itse tarvitsee kullakin hetkellä eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kulunutta, vaan aina ajankohtaista!

   Poista