Lomayhteenveto

perjantai 4. elokuuta 2017


Neljä viikkoa takanapäin.

Loman alkaessa ei ollut mitään ihmeellisiä suunitelmia. Ajattelin että päivä ja tilanne kerrallaan. En ollut huolissani tai stressaantunut asiasta. Sisimmässäni oli luottamus, että lomasta tulee hyvä - ja niin siitä tuli! Tuntuu että kaikki meni niin kuin pitikin alkaen jo ensimmäisestä viikonlopusta jolloin otin perjantaipäivän forskåttia ja suuntasin Tampereen kautta kotimökille (vanhempieni). Tämä sen takia, koska poika meni YWAM mini-DTS:n kolmen muun nuoren miehen kanssa. Asia, josta olen äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen, sillä olen itse "vanha missionuori".
Perjantaina ja sinä viikonloppuna oli mahtava fiilis, koska loma oli jokaista hetkeä myöten EDESSÄPÄIN! Tuolloin sain kokea uskomattoman ihania hetkiä Vilppulan Elännejärven rannalla.


Samaisen viikonlopun lauantaina kiiruhdin kotiin mielessäni projekti: ulkovarastojen siivous. Sen parissa menikin sitten pari päivää. 

Ensimmäinen lomaviikko - mökki

Tiistaina suuntasin toiselle mökilleni, vuokrasin viime kesäisen mökin neljäksi päiväksi. Suorastaan hihkuin ilosta päästessäni mökin pihaan: miten tutulta kaikki näytti. Viime kesän ihanat muistot tulvahtivat mieleeni. Kohta jo sauna lämpeni ja pehmeät löylyt kutsuivat luokseen onnellisen kesälomalaisen. Onnellinen koleasta säästä huolimatta.Sainpa jopa pienen koiravieraan Milon luokseni yhdeksi päiväksi :)


Mökkireissuni päättyi Himoksen New Wine konferenssiin, jonne poikakin saapui tiiminsä kanssa. Oli mukava nähdä iloisia nuoria ja vakuutuin, että DTS oli ollut hyväksi heille kaikille.  Äitiä ei varmasti tee mikään muu yhtä onnelliseksi kuin huomata että nuoret ovat niinkutsutusti hyvillä teillä.

Toinen lomaviikko - Joensuu

Kun saavuin lauantai - iltana kotiin (huom - vasta yksi kesälomaviikko kulunut!), nopeasti pakkasin varhaista heräämistä varten. Kello 5 starttasimme miehen kanssa kohti Joensuuta ja tytärkin löytyi kyytiin Lahdesta. Reissun pääasiallinen tarkoitus oli tyttäremme muuttokeikka soluasunnosta vuokrakolmioon toisen tytön kanssa.
Tästä olikin juttua jo aiemmin ja kaikesta muustakin, joten eipä kauheasti kiusata teitä samoilla jutuilla... 

Kolmas lomaviikko - koti ja mökki

Tämän jälkeen olikin vuorossa pieni pintaremontti. Maalasimme pojan huoneen seinät siniharmaalla maalilla, joka jäi  yli kaupunkiasunnosta (Tikkurila K498). Tähän pikku remonttiin meni muutama päivä ja samantien innostuin siivoamaan koko talon, pesemään kaikki ikkunat ja jopa terassin.

Miten ihana kaiken siivoamisen jälkeen lähteä mökille Vilppulaan. Viikko, jolle luvattiin superhelteitä ja vaikka mitä...! No eihän niitä helteitä tullut, mutta eipä se haitannut. Mökkeilimme miehen ja pojan kanssa, saunoimme, mies kalasti ahvenia ja haukia, joita sitten savustimme, kävimme Latoteatterissa katsomassa näytelmää Punainen lettinauha, rantaravintolassa siskon Cadillacilla burgereilla, pelasimme golfia ja vietimme sukulaisten ja perheen kanssa laatuaikaa.
Kotimatkalla lauantaina poikkesimme Tampereella. Mies kävi katsomassa Ilves - Vaasa - ottelun ja minä ja poika shoppailimme sekä kävimme Tornin alakerrassa lounaalla.

Viikko päättyi siskonpojan läksiäisjuhlilla Pool - party - teemalla. Vaihto-oppilasvuosi USA:ssa on hänellä edessäpäin.
Neljäs lomaviikko - koti

Nyt on siis viimeinen lomaviikko menossa teemalla kotoilu ja hyödyllisen tekeminen. Tarkoittaa, että teimme puutarhahommia, kävimme mustikassa, vaihdoimme aktiivihiilisuodattimet liesituulettimeen (kas, ne pitäisi vaihtaa kaksi kertaa vuodessa ja meillä vierähti 5 vuotta!!!) 

Eilen tapasin entisiä työkavereitani Gumbostrandin Konst & Form`ssa ja illalla saimme vielä kylään rakkaan äiti-tytärparin, Annin ja Anun, joihin tutustuimme 6 (!) vuotta sitten Kap Verdellä.


Vaikka on jo perjantai, ei tämä tekeminen tähän lopu, nimittäin huomenna on rakkaan lapsenlapsemme 1v. juhlat ja sunnuntaina olisi vuorossa myyjän roolissa olemista kirpparilla ja vielä illalla kesäteatteri. Huh huh, onneksi maanantaina pääsee lepäämään töihin....


Iloista viikonloppua!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti