Tyttären uusi huone

perjantai 21. heinäkuuta 2017


Tytär muutti Joensuussa opiskelijasolusta kolmioon toisen tytön kanssa. Näin molemmat saivat omat huoneet ja yhteiset olohuone/keittiö/kylpyhuonetilat. Olimme aika jännittyneitä, sillä kukaan meidän perheestä ei ollut nähnyt asuntoa etukäteen. Tytär junaili sen Bulgariasta käsin. Hänen tavaransa olivat väliaikaissäilössä varastossa, josta me ne sitten roudasimme uuteen kotiin.

Asunto sijaitsee Joensuun keskustassa hyvällä paikalla kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Talo on ihana vanha, hyvinpidetty 60-luvun (?) talo, jossa paksut seinät ja yksi iso rappukäytävä ilman hissiä.


Asunto oli valoisa ja siisti. Parkettilattia hyvin pidetty. Ikkunoista näkyi puita ja puistoa. Meidän piti hankkia ainoastaan työpöytä ja kattolamppu huoneeseen. Muuton suurin työvaihe olikin sopivan työpöydän (yhdistetty peilipöytä) löydyttyä sen kokoaminen, johon meni kaksi päivää (!) Äiti hommissa

Huom! Perinteinen pallolamppu on aina yhtä ihana.
Kivalta alkoi näyttää kun saimme huonekalut paikoilleen. Itse asiassa käytimme miehen kanssa asuntoa "hotellina" tyttären palattua Sipooseen. Se olikin kiva hotelli keskeisellä paikalla. Mitään emme kokanneet, sen sijaan edullinen aamiainen löytyi paikallisesta Yliopiston Ravintola Aurasta. Siellä puuro oli 1,50 €, leipä 0,70 €, leikkeleet 0,70 € jne., ja lasku maksettiin sen mukaan mitä halusi syödä. Lounasta söimme torikahviloissa tai paikallisissa aasialaisissa  ja iltapalaksi nautimme jotain pientä kuten ne miehen onkimat kalat. Ihanaa lomalaisen elämää!


Meillä oli oikein mukava yhdistetty loma - ja muuttokeikkamatka Itä-Suomeen ja siinä meni sitten toinen lomaviikkoni. Vielä kaksi jäljellä ja lupaillaan punaista helleaaltoa - jee!!!


4 kommenttia: