Kesäkurpitsarisotto

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sain alkukesällä naapuriltani lahjaksi kesäkurpitsan taimia, jotka ovat alkaneet tuottaa runsaasti satoa. Myös kaupanhyllyltä saa nyt edullisesti kesäkurpitsaa. 



Laitoin tänään superhyvää kesäkurpitsarisottoa, josta tarkat ohjeet seuraavat ohessa.
Käytin alla olevan määrän kesäkurpitsaa (josta tuli parin päivän satsi):


 Pilkoin kurpitsat pieneksi silpuksi:


Liuotin 1,5 l veteen kolme kasvisliemikuutiota:


Silppusin kaksi sipulia:



 Laitoin 1 rkl oliiviöljyä ja 25 g voita pannulle, jossa kuullotin sipulit ja hetken päästä lisäsin kesäkurpitsat


 Lisäsin 4 dl riisiä:


 Lisäsin 1 dl valkoviintä ja pienissä erissä kasvislientä - annoin välillä imeytä ja taas lisäsin, kunnes riisi alkoi olla "al dente" (en käyttänyt kaikkea lientä):


Lopussa sekoitin risoton joukkoon n. 1 dl raastettua  parmesanjuustoa sekä suolaa ja pippuria maun mukaan:  


Ja risotto oli valmis:

Tarjoilin sitä mozzarella/pestokanataskujen kanssa:




Katoin pöydän uusilla Perfect Homen Vit Lilja-astiastolla, joka on aivan ihana!

Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille ystäväisilleni! 
Kiitos kun jaksatte roikkua täällä blogissani, vaikka välillä harvakseltaan kirjoittelen, mutta nyt on monta uutta ideaa/aihetta mielessä.

Moikkis!





6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. Yritän epätoivoisesti käyttää kasvimaan kesäkurpitsat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos reseptistäni oli hyötyä :) Mukavaa viikkoa!

      Poista
  2. Kiitos reseptistä ja ihanista vaihekuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Kaisa! Kuvat jäävät paremmin mieleen ;)

      Poista
  3. Kiitos selkeistä ohjeista! Minullakin kasvaa kesäkurpitsaa ja kovasti satoa tuottaa, täytyypä kokeilla tuota. Mukavaa elokuuta sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskin kiva saada lisää vinkkejä kurpitsoista. Yksi suosikkini on kurpitsapiirakka.

      Poista