Hengellisyydestä

tiistai 27. elokuuta 2013

Ehkä olette huomanneet, että hengelliset asiat ovat minulle tärkeitä.

 Aloin ajatella asiaa tarkemmin, kun Hietsun torilla tapaamani blogisisko sanoi: 
"Hienoa, että tunnustat värisi niin rohkeasti". 

Tämä sai minut miettimään, kuinka blogini lukijat kokevat "värin tunnustamisen"?

Hengellisyys eli usko Jumalaan on vain niin luonnollinen osa elämääni ja persoonaani, että kokisin miltei huijaavani teitä, jos pitäisin asian piilossa. Toki ymmärrän niitä, jotka eivät halua kertoa vakaumuksistaan, vaan kokevat nämä henkilökohtaisiksi asioiksi. Itse ole iloinnut, kun olen saanut jakaa uskoani ja jopa saanut yhteydenottoja ihmisiltä, joita nämä asiat kiinnostavat.Niin se vain on että 30 v. sitten tekemäni uskonratkaisu oli elämäni paras päätös. Voisin kuvitella, että ilman sitä elämäni olisi tänä päivänä hyvin erilaista.

Ainakaan tuskin olisin juuri tämän miehen kanssa naimisissa, jonka kanssa juhlimme 19 vuotis kihlapäiväämme viime viikonloppuna.
Olisi mukava, jos kertoisitte avoimesti mitä mieltä olette asiasta.

Tuleva viikonloppu tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä pääsen KD:n puoluekokoukseen Aulangolle, Hämeenlinnnaan. En ole koskaan aiemmin päässyt seuraamaan, kuinka laaditaan puolueen linjapaperia tai valitaan varapuheenjohtajia.

Kameranikin saattaa räpsiä, joten....
20 kommenttia:

 1. Kyllä minun mieltä ainakin lämmittää, kun saa lukea jotain järkevääkin tekstiä. Itsekin olen uskossa ja samoin tunnen, että tein oikean ratkaisun vuonna 1988. Samalla rukoilin uskovaa aviopuolisoa ja noin pari viikkoa meni ja tapasin Annen josta tuli muutaman kuukauden kuluttua vaimoni ja olemme edelleenkin aviossa ja uskossa ja ihan loppuun asti mennään.

  Muuten, kuinka tuo Hietalahden kirppis on yleensä? Onko vielä syksyn mittaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, luinko oikein, että täällä on blogivelikin? Mahtavaa! Kiitos kommentistasi! Kirppis on vielä joitakin kertoja, tarkat ajat löytyvät kun googlaat "Hietalahden kirpputori".

   Poista
 2. Minä ainakin näen pelkästään positiivisena sen, että tuot uskoasi esille myös blogissasi. :) Vaikka itse olen valinnut toisin (olen siis uskova ihminen), etten tuo uskoani blogiini, minusta on täysin ok, jos esim. sinä toimit toisin. Jokainenhan me tehhään ittemme näköstä blogia ja tuodaan esille asioita, joita halutaan. Minusta se on pelkästään rikkaus ja ite en koe huijaavani ketään, vaikken uskoani tuo esille ollenkaan blogissani. :) Ja uskon sen puolestaan olevan sinulle ihan ok.<3

  Ihania kuvia teistä. Minäkin saan olla onnellisesti naimisissa rakkaan aviomieheni kanssa ja uskon, että meki saahaan vielä vietää sitä 19-vuotiskihlapäivää, nyt kun vietettiin 4-vuotis kihlapäivää vasta. ;)
  Totta se on, usko on voimavara ja elämän kantava voima perheen ohella.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla nuoren perheenäidinkin käyvän täällä. Kävin katsomassa blogiasi, onpa teillä kaunista! Ja hienoa, että pidät blogiasi omalla tavalla. Ehkä tuo huijaus sana oli vähän väärä tässä kohdin. Ei kaikesta tarvitse kaikkea kertoa, monelle usko on henk. koht. asia. Minäkin laitan pieniä annoksia sinne tänne :) siunausta sinulle!

   Poista
 3. Mä oon täällä hieman tötteröö joten ajatus ei kulje niin että pystyisin muotoilemaan ajatukseni järkeviksi lauseiksi, joten kysymykseesi: Yes!
  Jeesus on mulle ainakin niin tärkeä persoona ja niin arjessani mukana että pakkohan hänet on mainita siinä kuin muutkin :) Tärkeimpää kuin lukijamäärät jne on se että saan kertoa itselleni tärkeistä ja rakkaista asioista. Siksi tätä blogia tulee pidettyäkin. Ja jos voi jollekulle samalla pieneltä osaltaa valottaa Isän rakkautta niin Yes ja kiitos Iskä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ja valoisa kommentti, Maaka, eikä lainkaan tötteröö...Ei minullekaan luvut ole se tärkein juttu, toki ne lämmittävät mieltä, kuten kommentit myös! Yes!

   Poista
 4. Olet kaunis. Onnea merkkipäivän johdosta. Usko on niin kiinni ainakin minussa, että se näkyy ja kuuluu osana luonnetta. Jeesus on ystävistä ykkönen, kunnioitan hänen mielipiteitään. Mikään ei tunnu miltään, ellei hän ole kaikessa mukana. Iloitsen, kun tiedän että olet hänen silmäteränsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Maria! Et tiedäkään, miten paljon blogisi on merkinnyt minulle. Käyn aina välillä ammentamassa sieltä! Kiitos sinusta!

   Poista
 5. Minua ei ainakaan uskosi "häiritse", vaan luen blogiasi, koska olet Marita sellaisena kuin olet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti! Kiitos Annukka! On tärkeää tulla hyväksytyksi sellaisena kuin olemme :) Sinulla on kirjoittamisen lahja ja juttujasi on hauska lukea. Valitettavasti kommentoinnit jää tällä iPadilla vähiin, koska se on välillä vähän hankalaa...mutta siellä olen :)

   Poista
 6. Tosi hyviä kuvia teistä & onnea Aulangon matkaan! Innostuin tapaamisestamme Hietsun kirppiksellä niin että olin eilen myymässä! Ja ihan hyvin meni. Että kiitos vaan! Ja todella oli niin kuin olis aina tunnettu, sitä se Herran henki tekee! Olen saanut olla iloinen uskostani jo 19 vuotta! Hän muutti mun ja todella on ihanaa, että vielä on ihmisiä kuten sinä ja nämä monet blogisiskot, jotka rakastavat Jeesusta ja hänen ohjaustaan. Tervehdyksin se blogisisko Hietsun torilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisa, inspiraationi lähde, joka istui kanssamme samassa Anne Pohtamon tilaisuudessa 19 v. sitten, me olimme vasta alkaneet seurustella,...niin tiemme kietoutuivat ihmeelliseti yhteen.

   Poista
 7. Ihana postaus, ja kivoja kuvia sinusta ja puolisostasikin - ootte niin sopusuhtainen pari!.. ihan kuin mä ja mieheni myös ollaan :)

  Uskon asiat ovat mulla ihan pääasiat ja vielä joka päivä. :) Kiva lukea myös sinun uskon asioistasi. Mä luulen, ettei ne asiat häiritse täällä ketään ei-uskovaa lukijaa. Sä kun osaat olla sopivasti elämänläheinen ja inspiroiva, ja tällä en toki tarkoita etteikö moni muukin uskova osaa.. mutta on myös niitä uskiksia, joiden elämä on toisenlaista ja ei niin vapaata kuin sinun (tai minun).

  Eipä muuta kuin siunausta, ja jatketaan vapaina! Shalom!

  terv. se "nuorekas viiskymppinen mummi"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mummi, kiitos rohkaisevista sanoistasi! Olispa mukava tavata sinuakin joku päivä..Yksi mummi asuu Australiassa, oletkos se sinä?

   Poista
 8. Ainoa asia mikä on ja pysyy! Onnea yhteisistä vuosista ja siunausta tuleviin päiviinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, todelliset aarteet ovat näkymättömiä..Kiitos onnitteluistasi, Kaisa!

   Poista
 9. Minä itse erotan hengellisyyden ja uskon Jumalaan. Arvostan enemmän hiljaisia tekoja ja itsensä likoonpistämistä kuin Jumalasta puhumista. Toisekseen nykyisin hengellisyys on enemmän minäkeskeistä, omiin kokemuksiin, omiin ratkaisuihin ja siihen kuinka hyvin itsellä on mennyt,kun Jumala on siunannut ja suojellut, keskittyvää. Tämä näkyy erityisesti viidesläisissä herätysliikkeissä ja vapaissa suunnissa - liikkeet jotka itse tunnnen kokemuksen kautta. Mutta kait ihmisillä on tälle jokin psyykkinen tarve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hengellisyys on mukana kaikessa, hiljaisissa teoissa ja ajatuksissa. Ei siitä tarvitse puhua, mutta saa puhua, jos siltä tuntuu. Saamme olla vapaita ihan kaikessa!

   Poista
 10. Hei Marita,
  this Aussi-mummo is well over 50! I love to follow your blog and hear about your faith adventures. That is truly you and you are so beautiful.
  I could not imagine my life without God. First moment of every day I call on Him and praise Him. That is who I am and without Him I am really nothing. Not everyone is outrageous or open in their faith expression but their lives are just as meaningful and wonderful and important to God.
  Let us all to keep going higher and higher in our own patch.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Aussi-mummo for your kind words which make me always happy! My life has really been an adventure since I gave my life to the Lord. I really want to hang upon Him every day and every moment. Bless you dear!

   Poista