Valloittava salaisuus 27 - äidit, tyttäret, siskot

sunnuntai 19. elokuuta 2012Miten valtavaa, suloista ja hurjaa
äitiys - ja sisaruus - voikaan olla.
-Rebecca Wells


s. 181 Äiti on elämän lähde. Äiti on voimakas. Äiti on vahva. Äiti voi hoivata - ja äiti voi tuhota.
Olipa suhteemme äitiin sitten hyvä tai huono, suojeleva tai tuhoava, se on vaikuttanut meihin sisintämme myöten, muovannut meitä niiksi naisiksi, joita meistä on tullut.

 Kaikki meistä ei ole äiteja, mutta meillä kaikilla on ollut äiti. Tai olemme kaivanneet äitiä. Äidin ja tyttären välinen suhde on pyhä, hellä ja raju suhde täynnä maamiinoja ja napanuoria, jotka venyvät ja joskus kuristavat..

Tyttären tarve miellyttää äitiään liittyy kiinteästi hänen tarpeeseensa olla erillään äidistään. Useimmissa äiti-tytär-suhteissa käydään läpi myrskyisä vaihe tytön murrosiässä. Hormonit hyrräävät ja hyrräyksen ikävimmät seuraukset tulevat usein äidin kärsittäviksi.

"Et kai kuvittele lähteväsi noissa vaatteissa!" on kuulunut monen äidin huulilta heidän katsellessaan kauhuissaan tyttärensä laittautumista. "Et sä edes tajua, mistä puhut!" moni tytär on letkauttanut äidilleen. Se, miten äiti selviytyy tästä myrskyisestä vaiheesta, jolloin tytär kasvaa naiseksi, voi muokata heidän suhdettaan niin, että se vaikuttaa koko heidän loppuelämänsä ajan.

Moni äiti tekee sen epätoivoisen virheen, että pitää tytärtään peilikuvanaan, oman itsensä jatkeena. Hän menee sanattomaksi, pettyy ja toisinaan haavoittuu syvästi, kun hänen "pieni tyttönsä" tekee valintoja, jotka poikkeavat täysin siitä, mitä hän itse olisi valinnut. Äiti yrittää järjestää asioita, tytär taas vetäytyy entistä kauemmaksi muodostaakseen omaa identiteettiään.

Tyttären luvalla julkaistu kuva...

On oikein, että äidit opettavat tyttärilleen, miten käyttäytyä ja mitä uskoa. Päätös pitää kiinni opitusta kuuluu tyttärelle, kun hän alkaa tehdä elämässään omia valintoja. 

Tyttöjen sydämet kukoistavat kodeissa, joissa he tulevat nähdyiksi ja joissa heitä kutsutaan tulemaan yhä enemmän omaksi itsekseen. Vanhemmat, jotka nauttivat tyttäristään, antavat heille ja maailmalle suuren lahjan.


Minulla on suuri onni ja siunaus olla äiti, tytär ja vieläpä sisar kolmelle siskolleni. Valloittavaa viikkoa teille blogisiskoille, jotka olette myös suuri onni ja siunaus!6 kommenttia:

 1. Kiitos lämminhenkisestä kirjoituksesta ja hauskasta kuvasta! Huomenna lapseni saavat nauttia tyttäresi seurasta.. A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär palasi juuri hoitokeikalta; animaatioita, prinsessalehtiä ym. hauskaa :)

   Poista
 2. Ihana kirjoitus ja varmaan hyvä tuo kirja. Itse kerron usein tyttärelleni, että nautin hänen kanssaan olosta, varsinkin nyt kun olaan alun imetys ynnä muu valvomishärdelleistä päästy, niin nautin oikeastikin enemmän. Niin oli ihana lukea tuo että siten antaa lahjan maailmalle. On ollut myös ihana huomata, miten oman lapsen myötä välit omaan äitiin ovat muuttuneet ja pelkästään parempaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olet vasta tiesi alussa...mutta kaikkea ihana on tulossa! Tyttäresi on onnekas, kun on saanut sinut äidikseen <3

   Poista
 3. Jätän tämän postauksen huomiseen, varmasti ihanaa luettavaa, kaunis kuva äidistä ja tyttärestä <3
  hyvää yötä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuisku! Harmi, kun yksi kirjoituksesi katosi bittiavaruuteen!

   Poista