Jouluseimi

tiistai 21. joulukuuta 2010


Kuvassa jouluseimemme, jonka otan esille joka joulu. 
Se muistuttaa joulun tärkeimmästä merkityksestä - Jeesuksen syntymästä! 
 Minusta on surullista, että tätä ei saisi enää kertoa, laulaa eikä näytellä koulujen ja päiväkotien joulujuhlissa. Ovatko tarinat joulupukista ja tontuista sitten turvallisempia? Pohjautuvathan nekin joihinkin uskomuksiin..

Miksi ihmisille ei voi tarjota sitä,
mikä on tuonut monen elämään suuren muutoksen, rauhan ja toivon.


Kuuluuko seimi teidän jouluunne?
 12 kommenttia:

 1. Ehkä kouluissa karsitaan sen takia näitä uskonnollisia aiheita, koska nykypäivänä ihmiset uskovat eri uskontoihin. En tiedä eri uskontojen eroja, joten varma en ole asiasta, mutta tällainen tuli ensimmäisenä mieleen. Meillä ei ole seimeä, eikä muutoinkaan uskonto näy k odissamme. Mikään harras ihminen en ole ( sanon nyt rehellisesti :) Mutta pidän kirkkojen tunnelmista ja niissä vallitsevasta rauhasta. Mutta sanotaanko näin, että ainakaan evlut seurakunta ei tarjoa / anna minulle mitään, ehkä siinä syy, miksi uskonto ei minulle ole niin tärkeä, mutta ollessani jokin aika sitten ortodoksisessa tilaisuudessa se oli ensimmäinen kerta elämässäni kun kirkko minulle jotain antoi, tilaisuus puhutti ja pohdin asioita myös jälkeenpäinkin. Mitä en koskaan ole tehnyt evlut seurakuntatilaisuuksien jälkeen. No joo, tulipas pitkä sepustus. Ihanaa JOulunaikaa Marita <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Johanna, kun jaksat aina kommentoida, vieläpä näistä syvällisemmistäkin aiheista! Ja arvostan rehellisyyttäsi - ymmärrän hyvin, jos koet, ettei ev.lut. kirkko tarjoa mitään. Eipä juuri minullekaan. Saarnatkin usein ympäripyöreitä löpinöitä, joista ei jää juuri mitään mieleen. Joskus tuntuu, että kirkko karkoittaa ne vähätkin kiinnostuneet pois tylsyydellään, mikä on suuri vahinko. Hienoa, jos olet kokenut jotakin ortodoksisessa tilaisuudessa. Itse olen löytänyt elävää uskoa ns. vapaissa suunnissa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis seimi teillä! meiltä ei sellaista löydy,voisi kyllä jos olisi joku mieleinen tai vanha. Minä olen menettänyt uskoni myös ev.lut. kirkkoon, mutta harmittaa silti jos kouluissa ei enään vietetä perinteisiä joulujuhlia.
  Rauhaisaa joulua teille.

  VastaaPoista
 4. Tärkeästä aiheesta kirjoitat Marita! Meillä on lapsuudenkodissani seimi, mutta meillä kotona ei ole. Syy siihen on, että en ole nähnyt sellaista, josta oikeasti pitäisin.

  Minusta tämä uskonnon häviäminen kouluista johtuu osaksi siitä, että suomalaiset haluaa sopeutua muiden maiden asukkaisiin sen sijaan että he vaatisivat heitä sopeutumaan suomalaisiin tapoihin. Osaksi uskonnon vähyys johtuu varmaan siitä, että kirkko kaikella toiminnallaan lähinnä työntää ihmisiä pois sen sijaan että etsisi heitä... Itsestäni täytyy sanoa, että en usko kirkkoon vaan uskon Jeesukseen.

  Tämä nykyaika tahtoo olla sellaista, että ihmiset ajattelevat vain omaa napaa... Rakkaudettomuus kukoistaa monella tapaa. Ja joulusta on tullut kaupallinen tavarajoulu. Minua tänä jouluna suorastaan ällöttänyt lukea joitain blogeja, jossa vain luetellaan lahjoja, joita on ostettu. Minusta lahjoissa sinällään ei ole mitään pahaa, mutta kun se joulun sanoma on unohtunut jonnekin kaikkien niiden lahjojen taakse.

  Voih, tulipas nyt pitkä sepustus. Toivottavasti tuosta saa jotain selkoa... Haluan toivottaa sinulle Marita erittäin armorikasta joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
 5. Hei Marita!

  Poikkesin toivottelemaan Siunattua Joulua ja Jumalan Rauhaa teidän koko perheellenne! Tuo seimi on ihana, meillä ei vielä omaa ole, mutta aikonen sellaisen ensi jouluksi jo kehitellä. Olin myös surullinen tyttäreni joulujuhlassa, jotka sinällään olivat ihan kivat, mutta mitään kristillistä siinä ei kyllä ollut. Tonttulauluja ja glögin tarjontaa. Kylmäksi jättää ihmisen todelliset tarpeet :(
  Mutta toivotan rauhaisaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle ♥

  VastaaPoista
 6. Maria: Olen samaa mieltä; usko Jeeukseen on tärkeintä, ei usko kirkkoon. Sinulle sinne Saksanmaalle ihanaa, siunattua joulua ja tulevaa vuotta. Olen iloinen, että olemme löytäneet täällä blogimaailmassa!
  Johanna Laakso: Kiva kun poikkesit - ilahduin kovasti! Toivon teidän koko perheelle myös siunattua joulunaikaa ja vuotta 2011!

  VastaaPoista
 7. Meillä on seimi. Usko Jeesukseen omana Vapahtajana ja syntien sovittajana ratkaisee, eivät ihmisten tekemät raja-aidat. Samaa uskoa julistetaan monessa kirkossa, ja onneksi saa erilaisissa tilaisuuksissa käydä. Silti kotikirkko on kaikkein rakkain, vaikka sydämen kylmenemistä on ollut havaittavissa. Mut niin se taitaa mennä, huolimatta kirkkokunnista.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin on seimi, tosin ei noin kaunis kuin teillä. Mielestäni seimi kuuluu ehdottomasti jouluun, ettei sen todellinen sanoma hukkuisi kaiken kaupallisen kouhotuksen jalkoihin.

  Olin pettynyt eilisen koulun joulujuhlan jälkeen vaikka ohjelma muuten olikin hyvä, olisin vaan halunnut niin laulaa Enkeli taivaan. Onneksi se laulettiin Vilman joulujuhlassa viime torstaina Opintiellä ja siellä esitettiin myös jouluevankeliumi.

  Mielestäni suomalaisten pitäisi pitää kiinni jouluperinteistään, ei muissakaan maissa aleta muuttaa omia perinteitä muualta tulleiden miellyttämiseksi. Maassa maan tavalla.

  Oikein ihanaa ja rauhaisaa Joulua sinulle upea, ihana ystäväni <3

  VastaaPoista
 9. Piti Marita tulla sulle kirjottamaan, että ostin eilen seimen! :) Mentiin joulumarkkinoille ja siinä se oli, täydellinen seimi! Nyt siis meilläkin on :)

  Kaunista joulua!

  VastaaPoista
 10. Sissi: Rauhallista ja siunattua joulua! Sinulla suuri aarre, kun olet vastaanottanut Jeesuksen vapahtajanasi :)

  Anne: Olet ihana, rakas ystävä Onneksi Vilma sai laulaa Enkeli Taivaan - Rauhaisaa Joulua!

  Maria: Onneksi olkoon seimestä! Laitapa kuva blogiisi!

  VastaaPoista
 11. Ihanaa ja rauhallista joulua sinulle Marita ♥

  VastaaPoista