Valokuvauskurssilla

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Terveiset Visual Addictin eli Frida Steinerin valokuvauskurssilta! Se järjestettiin tänään Sipoon Bedmilissä eli Merja Varvikon sisustusliikkeessä. Olin tuota kurssia jo pidempään havitellut ja tänään se onnistui aikataulujen puolesta. 

Kurssi oli hyvä. Meitä oli siellä n. 10 innokasta valokuvaajaa. Kurssi oli tarpeeksi simppeli, sillä siellä opetettiin vain kolme perusasiaa: aukko, valotusaika ja ISO. Nämä kun hallitsee, pääsee jo aika pitkälle. No, olenhan minäkin nämä ennenkin kuullut ja jonkin verran jyvällä ollut, mutta kummallisesti opit tuppaavat unohtumaan harjoittelun puuttuessa.

Eli harjoittele, harjoittele, harjoittele....kuvaa, kuvaa ja kuvaa....!


Sitä me teimme kurssin lopuksi ja jokainen sai antaa suosikkikuvansa yhteisen ihastelun kohteeksi.Seuraavaksi siirryimme ulos kuvaamaan. Sää oli mitä mainioin, ehkä jopa liiankin kirkas auringonvalo.
Ja lopuksi tehtävän kimppuun:

Yllä oleva kuva  on se, jonka valitsin raatiin. Huomioikaa linjat eli viistolinjassa oleva tarjotin. Ulkoa hain syreenin tuomaan elävyyttä. Taustalla olevan kuparipadan olisi voinut siirtää vasempaan laitaan. jotta katse olisi kohdistunut sinne ensin (Fridan opetus).

Kuva on otettu aika suurella aukolla (f:2.8) tuomaan syväterävyyttä, valotusaika oli lyhyt (1/250 sek) ja ISO 1000.
Lopuksi pyysin Fridaa ottamaan minusta kuvan:
Kiitos Frida ja Merja kun järjestitte kivan kurssipäivän! Meillä oli oikein leppoisa ja rento meininki ja raparperipiirakka ja kahvi maistuivat taivaalliselta ulkona terassilla.


Nyt koitan ahkerasti kuvata ja onhan tässä kuvattavaakin kun Yo-juhlat lähestyvät :)
4 kommenttia:

 1. Kivoja tunnelmia ja kauniita kuvia <3. Välillä tuntuu, että tieto lisää tuskaa, kun ei enää oppi vanhaan päähän meinaa tarttua, mutta kyllä se sieltä sitten kumminkin pienellä viiveellä yleensä muistuu mieleen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Kurssi kyllä palautti mieleen vanhat opit, mutta katsotaan kauanko pysyy päässä :) Voi kun olisi enemmän aikaa harjoitella...!

   Poista
 2. Minäkin olen käynyt Fridan kurssilla pari vuotta sitten. Harjoittelu on jäänyt jostain syystä vähille, tai siis manuaaliasetuksilla kuvaamisen harjoittelu ja kävinkin viime viikolla vähän toisenlaisella kurssilla, mikä täydensi hyvin oppeja. Nyt pitäisi sitten vain tosiaan kuvata ja kuvata ja haastaa itseään.
  Hienoja kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit! Sinun sanomanasi tuo kohotti hurjasti itsetuntoa :) Olen nimittäin ihaillut kuviasi sen jälkeen kun löysin blogisi muutama kuukausi sitten. Ja jatketaan harjoittelua!!

   Poista