Lammaslihapullat pääsiäispöydässä

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen alkaa olla jo lopuillaan. 

Meille se merkitsee paitsi ilon, valon ja ylösnousemuksen juhlaa, myös suvun yhteenkokoontumista ja nauttimista pyhien tuomasta juhlatunnelmasta. Tänä vuonna saimme erikoisbonuksena aurinkoisen ja lämpimän sään.

 Miettiessäni pakollista lammasta sain työkaveriltani hyvän vinkin: osta lampaan jauhelihaa ja tee lihapyöryköitä. Kuulosti hyvältä ja ostin Tyysterin lihasavustamosta 1,5 kg karitsan (jonka maku on miedompaa) jauhelihaa.

Lihapullista tulikin erikoishyviä ja niitä tuli runsaasti!

 Laitankin tähän reseptin teille ja myös jotta löydän sen helposti tulevina vuosina:



LAMMASLIHAPULLAT (n. 100 kpl)

1.5 kg lampaan tai karitsan jauhelihaa
4 dl maustamatonta jogurttia
1 ½ pussia sipulikeittoaineksia
2 dl korppujauhoja
4-5 munaa

nippu persiljaa
nippu minttua
mustapippuria
kanelia (antoi erityishyvän maun)

Laita korppujauhot ja sipulikeittoainekset turpoamaan jogurttiin. Pilko yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja leivo lihapullat. Paista lihapullat pellillä uunissa 225 °C 15-20 min.

Lisäksi tarjosin valmiita valkosipuliperunoita (pakaste), papuja voisulassa ja salaattia.


Älkää välittäkö sotkuisesta keittiöstä...!


































Pöytään ostin Hemtexistä kaitaliinan, joka on itseasiassa verhopaneeli ja samaa kuosia olevat servetit. Astiat ja juomalasit ovat Perfect Homen.












Kahvin kanssa nautimme valkosuklaakakkua, jossa limekuorrutus. Kakun äitini toi Cafe Herkkuhetkestä, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa jos liikkuu Mänttä-Vilppula suunnassa.




Pääsiäisemme oli oikein mukava ja maukas  - 

miten teillä on pääsiäistä vietetty?









8 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä vinkistä ensi pääsiäiseksi!
    Tein lampaan viulua uunissa ja puoliso ei oikein saanut siihen makua, joten tuollaiset lihapullat olisivatkin hyviä!
    Aivan ihastuttava kattaus:)
    Pääsiäinen on kirkollisista juhlistamme suurin, mutta jotenkin se on jäänyt joulunajan hössötyksen varjoon. Meilläkin kotona vietettiin aina pääsiäistä suvun voimin, mutta nykyään ollaan oltu puolison kanssa kahdestaan, kun nuoret eivät enää pääsiäisestä piittaa.
    Kauppojen uudet aukioloajat latistavat kaikki nämä ennen niin hartaat pyhät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla lihapullia tällä ohjeella! Kaikki pitivät ja kehuivat mehukkaiksi. Meillä pääsiäinen on alkanut olla joka vuosi suurempi juhla, mikä on mielestäni hieno asia. Surullista, jos juhlapyhien merkitys on vain kaupoissakäynti ja vapaapäivä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Hanne! Oli kiva kun jätit kommentin :)

      Poista
  2. Kuvia kauniin kokin keittiöstä :)

    Me istuttiin tänä(kin) vuonna valmiisiin pöytiin, kun käväistiin miehen kanssa jo perinteeksi tulleella liikuntalomalla. Kiva pieni piristys.

    Iloisia kevätpäiviä Marita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Tosin mua hämää ihan hirveästi kuvassa oleva jauhelihan peitossa oleva sekoitin..Hyvä ajatus lähteä liikuntalomalle pois kotoa. Olitteko hiihtämässä?

      Poista
    2. En huomannut koko sekoitinta ennen kuin mainitsit ja pitihän se tietty käydä katsomassa :). Sitä tulee aina itse omissa kuvissaan kiinnitettyä huomiota ihan muihin asioihin kuin täällä ruudun takana :).

      Oltiin hiihtämässä, pelaamassa tennistä, hiomassa golfswingejä, uimassa, poreilemassa ja ulkoilemassa. Ja syömässä valmiissa pöydissä :). Ei sen pidemmällä kuin Vierumäellä, kun oli vaan pari päivää aikaa. Tuntuu aina vapaat paljon pidemmältä, kun vähän poikkeaa normikuvioista.

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä ja varmasti nyt on mukava olo :) Itse olen ravintovalmennuksessa ja koitan myös lisätä liikuntaa..

      Poista
  3. Hei, löysin päivityksesi pääsiäisestä vasta nyt, mutta täytynee ehdottomasti kokeilla noin kutsuvaa reseptiä! Kiitos että jaoit sen. (Itse en ole koskaan kokeillut laittaa lampaasta mitään). Kattauskin sinulla on niin keväisen raikas, aivan ihana. Aurinkoisia kevätpäiviä toivomme lisää todellakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jos saan jakaa hyödyksi muillekin tätä reseptiä :) Ja kiitos kehuista kattauksen suhteen - joskus onnistuu ;)

      Poista