Pieni joulun ihme

maanantai 19. joulukuuta 2011

Asukasyhdistyksemme on pohtinut, miten saada ihmiset liikkeelle, kokoontumaan yhteen ja tutustumaan toisiinsa. Joku sen keksi: järjestetään joulukulkue!

Olimme sata varmoja, että me n. 7 aktiivia saamme keskenämme marssia, sillä olihan ilmakin mitä kamalin, vettä satoi ja oli pilkkopimeää.

Valmistauduimme kuitenkin huolella. Jaoimme ilmoituksia joka kotiin. Varasimme hevoset kärryineen ja tietysti joulupukin. Kaupanpäälle saimme joulupukin muorinkin. Lämmitimme 10 l glögia ja ostimme pipareita. Kaikki oli valmista. Jopa toimittaja paikallisesta lehdestä saapui kutsumanamme paikalle.


N. klo 17.50 alkoi porukkaa tulla, isoja ja pieniä tonttulakeissaan, joillain oli lyhdyt, toisilla koiria - lisää ja lisää iloista porukkaa...


Pitkä kulkue lähti liikkeelle, ensin minä (tiesin 2,2 km reitin), sitten valkoinen hevonen rattaineen ja hieman isompi hevonen, jolla ratsastettiin. Viimeisenä tuli mönkijä, jonka peräkärryihin koottiin pienimmät väsyneet.
Toiset innostuivat laulamaan, tunnelma oli iloinen.

Lopuksi päädyimme päiväkodin terassille, jonne olimme varanneet tarjoilut.

Ohessa muutama välähdys:


Voi kuinka onnellisia olimme, että kerrankin saimme ihmiset mukaan ja koimme yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Moni tutustui naapuriinsa, paikalla oli paljon uusia vastamuuttaneita.

Jatkan tätä kertomusta vielä tuonempana, jos saan lisää kuvia hevosista ym. Itselläni ei ollut kameraa (en yksinkertaisesti uskonut ehtiväni kuvaamaan...)

Palataan! 

 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että saitten ihmiset liikkeelle.

  VastaaPoista
 2. Irmastiina: Se olikin hienoa, kun ihmiset innostuivat ja lähtivät liikkeelle! Mukavaa jouluviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Moi Marita!

  Hieman flunssaisena täällä lueskelen teidän ihanien ystävien blogeja.. olo on välillä tukkoinen, jospa se tästä menis ohi..hus!

  Huomenna vähä lahjaostoksille ja vanhempien kanssa jouluruuat ostamaan..jotain pientä viel hankkia sitte loppuviikosta.. mutta suurimmat huomenna ostetaan jo ja leivotaan rieskaakin jouluksi, leivinuunissa, nam. Voi kun voisin sinullekki laittaa maistiaisia! No kuvien muodossa saat niitä.

  Ihana, että kulkueessa oli näinkin paljon porukkaa, mahtava homma!

  Tuoksuvin ajatuksin
  Henna

  VastaaPoista
 4. Henna: Surku, jos flunssa on sinut päässyt yllättämään vielä näin joulun alla...Mieluisasti ottaisin maistiaiset vastaan, mutta laita edes kuva :)

  VastaaPoista
 5. Marita: kurkkukipu on iha kamala.. /; no apteekista hain strepsilsejä ja bafusineja lievittämään kurkkukipua ja finrexiä vilustumisoireisiin.. ehkä tämä tästä. Villasukat jalkaan ja neule päälle, parasta ja saapi olla ilman kiirettä kotona ja nauttia joulusta.

  Huomenna meillä tuoksuu rieska, äidin tekemänä leivinuunissa.

  Uusia kuvia tulee, talokuvia vaihteeksi blogiin, käy kurkkimassa ja osallistu pieneen arvontaani.
  -Henna-

  VastaaPoista
 6. Henna: Kurkkukipu ON kamalaa! Toivotaan, että lääkkeet tepsivät!

  Tulenpa kurkkimaan blogiisi ja osallistun arvontaan!

  VastaaPoista