Valloittava salaisuus 17

tiistai 29. maaliskuuta 2011Meitä naisia kiinnostaa suunnattomasti ihmissuhteet. Seuraamme julkkiksia mediassa. Ensimmäisenä kyselemme "Tiedätkö mitä sille ja sille kuuluu?". Ihmisuhteet myös tuovat paljon huolta ja murhettakin. Aiemmassa postauksessa  pelasimme aviopuolisoidemme kanssa "Samarakas" peliä ja voi, kuinka me naiset nautimme, kun pääsimme miestemme kanssa keskustelemaan suhteestamme...

 1. Moos. 3:16-18
s. 61-62
"Meidän olisi hyvä kiinnittää huomiomme mitä tapahtui paratiisissa, Eedenissä, koska tämä kertomus selittää sitä, minkälaista elämämme on nykyään, Eedenistä itään.

Ensinnäkin Aadamin ylle langetettua kirousta ei voi rajoittaa pelkkiin konkreettisiin orjantappuroihin ja ohdakkeisiin. Jos niin olisi, kaikki jotka päättäisivät olla ryhtymättä maanviljelijöiksi, välttäisivät kirouksen. Valitsemalla valkokaulustyöläisen osan pääsisi pälkähästä :) Ei, vaan merkitys ulottuu syvemmälle ja seuraamukset koskevat kaikkia Aadamin poikia.

Miestä on kirottu epäonnistumisella. Epäonnistuminen on miehen pahin pelko.

Vastaavasti Eevan ja hänen tyttäriensä ylle langetettu kirous ei voi rajoittua pelkkiin vauvoihin ja avioliittoon, koska jos niin olisi, kaikki lapsettomat sinkkunaiset välttäisivät kirouksen. Ei näin. Merkitys ulottuu syvemmälle, ja seuraamukset koskevat kaikkia Eevan tyttäriä. Naista on kirottu yksinäisyydellä (ihmissuhteiden tuomilla sydänsuruilla), kontrolloimisen tarpeella (erityisesti suhteessa mieheensä), ja miesten valta-asemalla (vaikka niin ei ollut tarkoitus, emmekä tarkoita, että se on hyvä asia - se on lankeemuksen seuraus)."

Eikö tämä ole totta? Eivätkö suurimmat huolesi ja sydänsurusi liitykin ihmissuhteisiin - eivätkö ne liity johonkuhun toiseen (aviopuolisoon,lapsiin, äitiin, ystäviin jne.)?

Ihmissuhteet - niin, meille naisille ne voivat olla suuri kirous tai SUURI SIUNAUS.
Toivon, että jälkimmäinen toteutuu juuri sinun elämässäsi.
Tämä blogimaailmakin on ihmissuhteiden suuri verkosto, joka voi antaa paljon. Mutta toivon, ettei kukaan elä pelkästään näiden suhteiden varassa.

Tarvitsemme aitoja ihmissuhteita. 


 

5 kommenttia:

 1. Juuri näin! Samaa mieltä!!! Hyvää loppu viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Näinhän se menee... Voi, se huoli lapsista. Ja huoli, mitä sanoin, enhän loukannut, sanoinko väärin, teinkö oikein, pahoitinko toisen mielen, miksi hän sanoi niin... Lista on loputon. Mutta se on elämää ja jokaisen on oma ristinsä kannettava. On ihmisiä, jotka sanovat, etteivät välitä muiden sanomisista. Minä ainakin välitän, koska välitän ihmisistä. Mutta niin kuin virressä sanotaan "auta, etten ketään paina, etten toisten taakkaa suuremmaksi tee".

  Mieluummin mietin, sanoinko jotain väärin kuin ajattelen, että kuljinko jonkun ihmisen ohi, vaikka hän ojensi minulle kättään. Nykyään ajattelen, että rakkauden vastakohta ei ole viha, vaan välinpitämättömyys ja itsekkyys. Kumpa emme unohtaisi toista ihmistä!

  Siunattua päivää, blogiystäväni Marita!

  VastaaPoista
 3. PiiaS: Hyvää viikonloppua myös sinulle!

  Maria: Sinulla on paljon yhteisiä ajatuksia kanssani ja iloitsen kun olen löytänyt sinut ihmeellisessä blogimaailmassa :)

  VastaaPoista
 4. Kulkeuduin sivuillesi ihan vahingossa, onneksi:)
  Itselläni on tuo sama kirja;Valloittava salaisuus. Sain sen hyvältä ystävältäni lahjaksi muutama kuukausi takaperin ja olen lukenut sen kait jo kolmeen kertaan, ihanaa tekstiä!
  Rauhaisaa viikonloppua ja Enkeleitä Elämääsi.
  Aana.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka ilahduin viestistäsi, Aana! Aina kun löytyy "hengenheimolaisia", se ilahduttaa! Siunausta elämääsi!

  VastaaPoista